Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u de veelgestelde vragen die wij als cattery krijgen. Mocht uw vraag er niet tussen staan, mag u natuurlijk altijd contact met ons opnemen via ons contactformulier

 

 

  • Werken jullie met een wachtlijst?
    Ja, maar alleen met aanbetaling. De reden hiervoor is dat wij de ervaring hebben dat mensen die op de wachtlijst stonden (zonder aanbetaling) hun afspraak helaas niet nakwamen. Zij kochten ergens anders een kitten of lieten niets meer van zich horen. Hierdoor hebben we vaak andere mensen teleur moeten stellen. Daarom werken wij alleen nog met een wachtlijst als er een aanbetaling is gedaan. U krijgt hiervan natuurlijk een ondertekend bewijs met hierin alle voorwaarden. Mochten er binnen 10 maanden na de aanbetaling geen kittens geboren worden of het gewenste geslacht en/of kleur niet beschikbaar zijn, krijgt de koper de aanbetaling terug. Dit is ook van toepassing als het kitten komt te overlijden voordat deze het nest heeft verlaten.
  • U kunt een inschrijfformulier aanvragen om op de wachtlijst geplaatst te worden via ons mail adres te vinden bovenaan deze pagina door op contactformulier te drukken.

 

  • Is restitutie van de aanbetaling bij het kopen van een kitten mogelijk?

Is er eenmaal een kitten officieel uitgezocht en een voorlopig koopcontract ondertekend, dan is restitutie van de     aanbetaling niet meer mogelijk. Ook deze regel is tot stand gekomen door slechte ervaringen in het verleden en het feit dat we zekerheid willen bieden voor zowel onszelf als het toekomstige baasje. 

 

  • Hebben jullie katten een stamboom?

Ja, onze katten worden verkocht met een stamboom. Wij zijn lid van stamboomvereniging BCF

 

  • Zijn jullie katten getest op erfelijke ziektes?

Ja, al onze katten zijn uitgebreid HCM, PKD, PRA, FeLV/FIV getest. Voor meer informatie hierover: klik hier.

 

  • Wat kost een kitten bij jullie?

De prijs van een kitten varieert tussen de € 925 en €975. Dit is afhankelijk van de kleur en bloedlijn van de kat. 

 

  • Wanneer mag een kitten het nest verlaten?

Kittens hebben tijd nodig om te kunnen groeien en zich (sociaal) te ontwikkelen voordat zij het nestje mogen verlaten. Daarom houden wij ons altijd aan de regel dat zij pas na 12-14 weken het nestje mogen verlaten. 

 

  •  Groeien jullie katten in huis op?

Ja, onze kittens worden in huis geboren en groeien hier ook op. Zo worden ze goed gesocialiseerd, en wennen ze aan huiselijke geluiden (denk aan de stofzuiger) en aan kinderen.