Voorwaarden voor het kopen van een kitten

Wij zouden het fijn vinden, wanneer u serieuze interesse heeft in een kitten eerst deze pagina door te nemen. We hebben ook nog een pagina waar onze veelgestelde vragen staan.

Als u interesse heeft in een kitten kunt u contact opnemen. Wij ontvangen graag een uitgebreide mail waarin u wat meer over uzelf, eventuele andere huisdieren uw woon/werksituatie vertelt.

Zo krijgen wij een idee bij u en waar onze kittens mogelijk terecht zullen komen.

Wij vinden het heel belangrijk om een goed gevoel te hebben met potentiële, nieuwe families voor onze kittens.

 

Werken jullie met een wachtlijst?

  • Ja in overleg is dit mogelijk.

 

Onze wensen

Wij willen het beste voor onze kittens. Daarom willen wij dat de nieuwe eigenaar aan een aantal voorwaarden voldoet voordat er een kitten van ons bij hen gaat wonen.

Onze kittens mogen niet los buiten lopen.

Gezien het feit dat katten buiten niet alleen de gevaren van auto’s hebben maar ook aan de gevaren blootgesteld worden  van het oplopen van besmettelijke ziektes.

 Denk aan schurft vlooien en oor mijt of Felv/Fiv.

Daarom hebben wij hiertoe besloten dat onze kittens niet los buiten  mogen rond lopen.

Uiteraard is een afgezette tuin of katten ren geen probleem.

Het kitten moet genoeg aandacht krijgen en met liefde worden groot gebracht, wij stellen dan ook als voorwaarden dat er regelmatig iemand thuis is.

 

Ons beleid

Wij leven met onze katten, niet van onze katten.

Gezondheid en een lief karakter van beide ouderdieren staan voor op,

Wij maken goed doordachte keuzes wat betreft de combinatie van ouderdieren.

Uiteraard sluit dit alles niet uit dat een kitten niet ziek kan worden.

Het blijven dieren,  dus levende wezens. (geen machines.)

Onze fokdieren worden in ieder geval getest op erfelijke ziektes zoals HCM, Fiv/FeLV en PKD (HCM (erfelijke hartziekte), PKD (erfelijke nierziekte),

FeLV (Virale Kattenleukemie) en FIV (Kattenaids).

Katten krijgen ieder jaar hun vereiste entingen en worden ontwormd.

Fiv/FeLV, enten/controle  van de kittens vindt plaats bij onze vaste dierenarts.

De erfelijke ziektes worden d.m.v. DNA vastgesteld door van Haeringen laboratoriums.

Al onze kittens worden verkocht met een verkoop contract hierin staan ook de garantie bepalingen van het kitten. Op al onze kittens zit minimaal een jaar garantie op erfelijke ziekten.

In de eerste plaats zijn onze kittens gezelschapsdieren. Mocht u echter fokplannen hebben dan doen wij dit in overleg. Niet ieder kitten is geschikt als fokdier. Daarnaast moeten wij het eens zijn met het fokbeleid van desbetreffende cattery.

In principe verkopen wij geen kittens aan cattery's waar zij niet in de eerste plaats huisdier zijn. Daarom hanteren wij het beleid binnen onze cattery dat al onze kittens verkocht worden met fokverbod, tenzij anders overeengekomen.

mocht u echter fokplannen hebben maak het bespreekbaar dan doen wij dit in overleg.                                     

 

Wat kunt u van ons verwachten .

Onze kittens groeien op in een huiselijke omgeving, met genoeg andere poezenvrienden en kinderen. Ze zijn dan ook gewend aan allerlei geluiden en dagdagelijkse situaties. Vanaf 5 weken kunt u op kittenbezoek, LET OP: bezoek geen twee cattery's op één dag i.v.m. overdracht van bacteriën en virussen (kittens zijn op deze leeftijd namelijk nog niet ingeënt)

 

 

Als u een kitten officieel wil reserveren, vragen wij  om een aanbetaling van €200- euro. We hebben gemerkt hebben dat dit wederzijds vertrouwen en  zekerheid van het bespreken van het kitten geeft.

Van de aanbetaling krijgt u een bewijs  mee in de vorm van een voorlopig koop contract.

Natuurlijk zal de aanbetaling van €200  in mindering gebracht worden op het officiële aankoopbedrag van het kitten.

 Wij werken ook met een koopovereenkomst (hierin staan ook de garantie bepalingen).

 

In de 3 maanden dat het kitten bij ons opgroeit, houden wij u op de hoogte met verhaaltjes en foto's en natuurlijk bent u welkom om uw aanstaande huisgenootje te bezoeken! 

Als het kitten ingeënt is en voorzien is van een chip en natuurlijk gezond is verklaart door de dierenarts, mag het doorgaans naar de nieuwe baasjes verhuizen.

Mocht het kitten een ent-reactie hebben, dan wachten we dat eerst even af, voordat hij/zij verhuist.

Bij vertrek zijn de kittens ontwormd met Panacur en met milbamax. De kittens zijn natuurlijk ook vrij van parasieten. Ze worden ingeënt tegen katten en niesziekte.

Het kitten verlaat het nest met een stamboom, een dierenpaspoort met inentingsbewijs ook zijn onze kittens voorzien van een chip.

Het kitten is door de dierenarts meerdere malen volledig onderzocht onze dierenarts  geeft ook een  gezondheidsverklaring deze  wordt afgetekend in het paspoort.

Bij het ophalen van de kitten krijgt u een leuk kittenpakket mee met daarin het voer waar hij/zij aan gewend zijn en wat speeltjes!